Romanii au putere

‘Românii au putere’ este o campanie de mobilizare a românilor din Diaspora la implicarea în viața comunităților în care trăiesc prin participarea la alegeri. Suntem cetățeni europeni cu drepturi depline și avem puterea de a produce un impact prin votul nostru, chiar și în străinătate.
La momentul actual, mulți cetățeni români nu cunosc că pot vota și chiar candida la alegerile locale dintr-o țară a Uniunii Europene. Prin intermediul campaniei venim în sprijinul lor cu informații utile, precum și răspunsuri la întrebările acestora despre organizarea și desfășurarea alegerilor din țara în care locuiesc. Ne dorim astfel creșterea gradului de înțelegere al beneficiilor pe care le au românii în calitate de cetățeni europeni, al impactul pe care aceștia îl pot produce în comunitățile din străinătate și a puterii pe care o are votul lor.
Românii au putere se va desfășura în toate țările Uniunii Europene cu comunități mari de români, precum și în Marea Britanie care, deși marcată de Brexit, încă oferă această posibilitate celor statut de cetățeni ai Uniunii Europene.
Campanie susținută de senatorul USR PLUS de Diaspora Radu Mihail cu implicarea membrilor USR PLUS Diaspora.

Italia

În Italia se vor desfășura alegeri locale în mai multe regiuni, în Septembrie și Octombrie 2021. Alege regiunea în care ești stabilit pentru a afla mai multe despre alegerile locale de acolo, cum poți vota și data la care vor avea loc.

Germania

2021 este un an important pentru alegerile din Germania căci au loc alegerile pentru parlament, Bundestag. Se desfășoară însă și alegeri locale în 2 state federale, Berlin și Niedersachen, pentru care și tu poți vota. Dacă ești stabilit în alt stat, urmărește campania și vom reveni cu informații în anii ce urmează.

Danemarca

Danemarca organizează anul acesta alegeri pentru consilii municipale și regionale, pe data de 16 Noiembrie 2021. Află cum poți vota și care este termenul limită de înscriere în registrul electoral.

Marea Britanie

În Marea Britanie vor avea loc alegeri pe data de 6 mai 2021. În Anglia se votează pentru consilii locale, Mayor of London și London Assembly. În Scoția și Țara Galilor au loc alegeri pentru parlamentele regionale.

Portugalia

În Portugalia alegerile locale vor avea loc la sfârșitul lunii Septembrie 2021. Se va vota pentru consilii municipale și primării, precum și pentru consiliile parohale.

Suedia

În Suedia se vor desfășura alegeri regionale și municipale pe 11 Septembrie 2022. Informează-te din timp despre cum poți vota.

Vrei să candidezi sau să te implici la alegerile din Diaspora și crezi că te putem ajuta? Lasă-ne un mesaj și echipa de coordonare a proiectului te va contacta.