Stop Cozi la Vot

Prin Campania „STOP Cozi La Vot!” am contribuit împreună cu membrii USR Diaspora la informarea și mobilizarea cetățenilor români din străinătate.

  • Am organizat întâlniri locale cu românii din străinătate în peste 30 de orașe pentru a discuta problema votului din Diaspora;
  • Soluțiile găsite le-am propuse sub formă de amendamente la lege, în Comisia specială din parlament pentru votul în străinătate, din care am făcut parte;
  • Au fost construite echipe locale de lucru în peste 15 țări din Europa. Acestea au făcut cerere pentru 800 de secții în Europa și 1000 în total pentru întreaga Diasporă. Colegii din Diaspora au ținut permanent legătura cu misiunile diplomatice și le-au oferit sprijinul în găsirea spațiilor și membrilor pentru secțiile de votare. Prin intermediul unui formular online am încurajat românii din comunitățile din Diaspora, fără apartenență politică, să se implice la deschiderea secțiilor. S-au înscris peste 800 de persoane, dintre care 468 au optat să devină membri în secție, 237 pentru a fi președinte de secție sau locțiitor, iar restul ca voluntari sau au propus un spațiu ce poate servi drept secție de votare.
  • Am desfășurat o amplă Campanie de informare pentru promovarea înregistrării pe votstrainatate.ro și a votului prin corespondență. A fost pus la dispoziția alegătorilor din străinătate un site cu toate detaliile necesare pentru un vot informat la alegerile prezidențiale.
  • Au fost printate și distribuite în străinătate peste 15000 de pliante informative cu privire la înregistrarea și pașii de urmat pentru votul prin corespondență și votul în secție.
  • Membrii USR Diaspora au răspuns întrebărilor și au oferit permanent asistență cetățenilor români care aveau dificultăți la înscrierea pe pagina AEP votstrainatate.ro.