DE CE AM INTRAT ÎN POLITICĂ?

Trei au fost motivele pentru care am acceptat să intru în jocul politic.

Pentru că am observat că foarte puțini dintre românii onești care au avut șansa propriei dezvoltări decid să se implice efectiv în influențarea bunului mers al societății. La momentul 2016 am simțit că, dacă eu reușesc să o fac și dacă o fac bine, aș putea da un exemplu și altora. Mi-am dorit să fac politică.

Apoi, este vorba de profesionalism. Ani buni am lucrat în management, am acumulat experiență în buna gestiune a unor organizații mari, am lucrat cu și pentru oameni, alături de care am inovat și am trăit experiențe antreprenoriale noi.
Statul român are o nevoie acută de bună gospodărire combinată cu o atenție pentru resursă cea mai de preț a unei națiuni: oameni de calitate, buni profesioniști, care creează valoare pentru ei și pentru societate.

A treia motivație personală ține de perspectiva diferită asupra modului în care trebuie să evolueze România.

Mă consider un cetățean european și un cetățean al lumii, iar valorile pe care Uniunea Europeană le promovează au schimbat și pot continua să schimbe România în bine.

Participare la structurile de lucru ale parlamentului:

  • Comisia românilor de pretutindeni (președinte)
  • Comisia pentru politică externă (vicepreședinte)
  • GRUI, Grupul Român al Uniunii Interparlamentare (secretar)
  • Grupul de prietenie cu Italia (membru)
  • Grupul de prietenie cu Germania (membru)

În afara politicii

Încerc să fiu în contact cu cât mai mulți români interesați să afle despre activitatea parlamentara a USR, despre impactul acesteia în țară și bineînțeles în Diaspora.

Iubesc sportul « amator », practicat ideal cu familia. Nu prea am timp, dar când pot, mă plimb cu bicicleta, cu rolele, trag cu arcul, joc tenis, fac yachting (veliere mici), schiez. Dacă sunt condiții, mă plimb pe plajă pe o placă cu roți (mountainboard) tras fiind de un zmeu.

Îmi place să citesc, pe cât posibil în limba originală – în zilele astea mă străduiesc să descifrez romane în germană.

Muzica – să o ascult, de la Gheorghe Zamfir la Robin and the Backstabbers. Prefer discurile vinil, chiar dacă puțin zgâriate și murdare de dulceață.

Îmi place să ajut – o oră sau două pe săptămână, eram consultant benevol pentru ONGul « Grow Movement » ( http://www.growmovement.org ) care oferă întreprinzatorilor africani sprijin în dezvoltarea activității. Din păcate programul încărcat nu cred că îmi va mai permite.

Nu în ultimul rând, ador să stau la o bere sau un pahar de vin la o șuetă cu prietenii, vechi și noi!

Aceasta este legătura către profilul meu de LinkedIn:

https://www.linkedin.com/in/radumihail/

Galerie foto

Start typing and press Enter to search