Ce mi-am propus?

Românii din Diaspora au o contribuție esențială la dezvoltarea României, aceasta pentru că standardele lor pot fi repere în ceea ce privește funcționarea statului și a societății și pentru că trăiesc într-un mediu pe care îl avem ca țintă pentru viitor și văd rezultatele unei astfel de abordări.

Cei din Occident pentru că trăiesc într-un mediu pe care îl avem ca țintă pentru viitor și văd rezultatele unei astfel de abordări.

Ca reprezentant al românilor din afara țării, mi-am propus să contribui la crearea condițiilor pentru ca aceștia să aibă o relație sănătoasă cu România și pârghii prin care să poată influența dezvoltarea României. Mi-am propus să muncesc pentru ca aceștia să aibă o relație “contractuală”, clară, sănătoasă cu administrația română.

Mai mult decât atât, este esențial ca românii, oriunde s-ar afla ei, să fie mândri că sunt români. Vreau să le întăresc convingerea că sunt o forță și să îi ajut să manifeste această forță. Milioane de cetățeni europeni, oameni dinamici și curajoși, care au demonstrat că se pot adapta și integra în diverse țări, vorbesc și simt românește

Vreau să îi conving să se implice în viaţa comunităţilor lor, în viaţa politică şi socială, acolo unde trăiesc și muncesc.

Să se implice civic și să voteze din ce în ce mai mulţi la alegerile locale, să fie aleşi consilieri locali şi, de ce nu, primari.

Iar apoi, este important să ii ajutam sa transfere această experiență fraților, surorilor, prietenilor din România implicându-se direct în activități acasă, cu sprijinul real și solid al statului român.