Fișa biografică

Radu Mihail – Senator USR pentru românii din afara țării (2016-2020)

Radu MIHAIL este senator ales în Parlamentul României pe listele Uniunii Salvați România în legislatura 2016-2020. Este unul dintre cei doi senatori români care reprezintă românii cu domiciliul în străinătate. Este vicepreședintele Comisiei pentru politică externă a Senatului și membru al Comisiei pentru românii de pretutindeni. Deține, de asemenea, funcția de Secretar al Grupului Român pentru Uniunea Interparlamentară și este membru în Grupul de prietenie cu Italia și în Grupul de prietenie cu Germania.

În Parlamentul României, Radu Mihail a deținut funcția de Președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni între septembrie 2018 – septembrie 2019. În calitate de Președinte, dar și de senator ales pentru românii cu domiciliul în străinătate, activitatea sa parlamentară se concentrează asupra drepturilor românilor din străinătate. Radu Mihail este un senator extrem de implicat în cauza reprezentării echitabile a Diasporei în Parlament și încurajează implicarea românilor din străinătate în politică la nivel local, regional și național. Promovează drepturile românilor din străinătate, inclusiv dreptul acestora de a candida și de a fi aleși pentru funcții și demnități publice în România.

Ca membru al Uniunii Salvați România, Radu Mihail face parte din structura de conducere executivă a partidului, Biroul Național, unde se ocupă de relațiile internaționale. Din această funcție, a coordonat crearea de legături între Uniunea Salvați România și alte partide europene, precum și aderarea partidului la familia europeană ALDE. În 2018 a coordonat la nivel național campania “Oameni noi” din partea Uniunii Salvați România. Campania a fost una de strângere de semnături în stradă împreună cu societatea civilă pentru propune modificări la legile electorale. Aceste modificări ar avea scopul de a transparentiza viața politică în România și de a facilita accesul partidelor mici în politica locală, regională și națională.

De meserie inginer, Radu Mihail a lucrat până în 2016 in echipele de management al unor companii multinaționale, coordonând echipe din Statele Unite ale Americii, Italia, Franța și Marea Britanie. A făcut performanță atât în perioade de creștere economică, cât și în perioade de criză. A lucrat pentru France Telecom/Orange, Motorola și CGCVeritas. Ulterior s-a specializat în a oferi servicii de consultanță pentru companii mici și mijlocii, ajutându-le să se dezvolte. Este colaborator al Haute Ecole de Commerce de Paris, Departamentul „Executive Education”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.