USR sprijină parcursul european al țărilor din Balcanii de Vest

Una dintre principalele priorități ale USR în politica externă este ca România să devină principalul mediator între UE și statele din regiune, furnizor de expertiză tehnică de calitate. Susținem continuarea procesului de extindere a Uniunii Europene și aderarea țărilor din Balcanii de Vest la blocul comunitar. Cu USR la guvernare, România va redeveni un actor important în regiune printr-o politică externă profesionistă. 

“Am spus-o în repetate rânduri în dezbaterile pe care le-am organizat la Parlament, cu think-tank-uri internaționale de renume și la toate dezbaterile la care am participat – cum a fost PESCO anul acesta: România are resursele umane și profesionale necesare să proiecteze imaginea unui stat democratic de referință în regiune. În programul de guvernare pe care l-am scris împreună cu colegii mei din USR, Dan Barna și ceilalți, am trasat o serie de obiective pentru a atinge acest scop.” a spus Radu Mihail, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României.

În planul său de guvernare, USR propune implicarea României în procesul de extindere a Uniunii Europene. România poate să se profileze în regiune ca un furnizor de stabilitate și ca un reper al evoluției democratice, precum și să împărtășească experiența proprie de aderare la blocul comunitar, având în vedere și deschiderea pe care România a arătat-o, de-a lungul timpului, către această regiune.

USR crede că este necesar ca Uniunea Europeană să ofere țărilor din Balcanii de Vest perspective politice clare, în funcție de progresul pe care îl face fiecare stat către niște ținte agreate de comun acord. Cred că România trebuie să se implice activ în procesul de extindere a Uniunii Europene și solicit Președintelui României și Guvernului să depună toate eforturile pentru găsirea unei soluții diplomatice la nivelul UE.  

La alegerile prezidențiale din noiembrie, USR PLUS va da României un președinte activ, implicat în asigurarea stabilității și prosperității regiunii noastre. #DanBarnaPreședinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.